Aardappelkroketjes | |
200 graden 20 minuten | |
Nodig: | Beschrijving |
500 gr kruimige aardappelen zout 1 eidooier 50 gr ongezouten roomboter pezomus voor de korst: 2-3 los geklopte eieren paneermeel *
* Als je het lekkerder wilt maken, neem dan cornflakes en maak die wat kleiner |
Mocht je nou vaker kroketten maken of leuke worstjes of iets wat de vorm heeft van een kroket, neem dan eens een overweging om een krokettenpers aan te schaffen.
Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar. Giet ze af en doe de aardappels terug in de pan. Laat ze in de pan zonder deksel droog stomen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de kans op openbarsten van de kroket kleiner is. Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree als ze goed droog, maar nog wel lauwwarm zijn. Vorm de kroketjes met de hand of met een krokettenpers. Ik maakte ze zo’n 7-8 cm lang. Zet drie diepe borden of schalen klaar. In het eerste bord doe je het bloem, in de tweede giet je de los geklopte eieren en de laatste bedek je met een flinke laag paneermeel. Rol nu een kroketje door het bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Leg op een plaat of een stuk bakpapier. Doe dit met alle kroketjes. Zorg dat de kroketjes volledig bedekt zijn, dus Om het noch lekkerder te maken propte ik er kleine stukjes oude kaas en ham er in. |