Aardappelbroodje | |
Nodig: | Beschrijving |
150 gr rundergehakt 150 gr spek in sneden pezomus 1/2 blik erwtjes 1/2 courgette 750 gr gekookte aardappelen 3 eieren 3 el room 150 gr geneden worst (saucisson) 1 tuiltje peterselie |
Snij de courgette in kleine dobbelsteentjes. Snij het spek fijn. Bruineer het gehakt en het spek in olie. In een andere pan fruit u de courgette gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Voeg er de doperwtjes bij, samen met een beetje vocht. Laat nog 2 minuten sudderen. Snij de aardappelen in stukken en meng ze onder het gehakt, het spek, de courgette, de doperwtjes en de wortelen. Breng op smaak met de kruiden. Leg de worst op de bodem van een bakvorm. Hier boven op komt het aardappelmengsel. Klop de eieren met de room en giet over de aardappelen. Bak 35 minuten au-bain-marie in een oven op 200 graden Haal uit de oven en bestrooi met peterselie. |