Kaaspate zachte | |
Nodig: | Beschrijving |
1 kop pijnboompitten 500 gr feta 3/4 kop room 2 tl grof gemalen verse peper 1/2 kop verse munt, fijngehakt 1/2 kop verse dille, fijngehakt 1/2 kop verse peterselie, fijngehakt |
Verwarm de oven voor op 180 graden). Strooi een enkele laag pijnboompitten op een bakplaat en rooster ze in 3-5 min. lichtbruin. Laat ze afkoelen. Bekleed een kom met plastic folie. Doe het mengsel in de kom en druk het stevig aan. Zet het minstens een uur in de koelkast tot het stevig is. Stort de pate op een bord, strijk hem met een mes glad en garneer hem eventueel met pijnboompitten en een takje kruiden Serveren met toost of knapperig stokbrood. Je kan de pate maximaal 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren, haal de pate 30 min. voor u hem wilt serveren uit de koelkast. |