Maiskoekjes | |
Nodig: | Beschrijving |
2 maiskolven 4 dikke plakken bacon, gehakt 1 ui, gesnipperd 125 gr zelfrijzend bakmeel 2 eieren 100 gr geraspte goudse kaas 2 el gehakte bladpeterselie 1 tl bakpoeder snufje zeezout 125 ml melk |
Kook de mais in een pan water tot hij gaar is en laat het afkoelen. Haal de korrels van de kolf. Bak de bacon en ui 5 minuten in een koekenpan op halfhoog vuur goudbruin en krokant. Meng bloem, eieren, melk, kaas, peterselie, bakpoeder en zout in een keukenmachine. Voeg de maiskorrels toe en draai alles tot een grof mengsel. Roer het bacon-uienmengsel erdoor. Doe 2-3 eetlepels van het mengsel in een hete koekenpan met wat olie. Druk een beetje plat en bak in 3 minuten aan elke kant goudbruin. Hou warm en bak op dezelfde manier de rest. |