300 gr tarwebloem
(en wat extra voor het uitrollen)
3 tl bakpoeder
20 gr tarwekiemen
20 gr tarwezemelen
150 gr geraspte gruyerekaas
1 tl zout
100 gr koude roomboter
1 ei
1/8 ltr melk
(en wat extra voor het bestrijken) |
De oven voorverwarmen op 200 graden.
De bloem met het bakpoeder zeven en vermengen met de tarwekiemen, de tarwezemelen, 100 gr kaas en het zout De boter in kleine stukjes toevoegen en alles tot een kruimelige massa roeren. Het ei en de melk erdoor roeren.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 1 1/2 cm dikte. Ronde broodjes van ongeveer 6 cm vormen en op een met bakpapier bedekt bakblik leggen. De broodjes bestrijken met melk en bestrooien met de rest van de kaas. Midden in de oven ongeveer 20 min. bakken.
Voor gistbroodjes 20 gr gist oplossen in de lauwe melk en door de andere ingredienten kneden (50 gr boter gebruiken). 45 minuten laten rijzen. Broodjes vormen. Nog 30 minuten laten rijzen. Deze broodjes zijn snel te bereiden en smaken heerlijk bij een zondags ontbijt |