logo

les Kneedtijd
 
  Iedereen bakt zijn of haar brood op de manier zoals hij/zij het lekker vind. Natuurlijk zijn er mensen die beweren dat je dat zo niet moet doen. Voor dat soort volk zeg ik altijd dat ik in het wetboek heb nagezocht, maar nergens kon ik een wet vinden waar in stond dat je een brood zo moet maken!
Iedereen vind mijn brood lekker en luchtig en mijn geheim zit het in het kneden. Nou heb ik niet veel kracht meer in mijn handen, dus de keukenrobot helpt me graag. Hoe ik mijn brood kneed laat ik je hieronder zien.
10 min kneden
60 min rijzen
2 min kneden
60 min rijzen
2 min kneden, vorm geven en in blik
40 min rijzen
en dan bakken bakken op 200 graden

Dit doe ik met alle soorten deeg, bruin, wit grofvolkoren en ga zo maar door.
Natuurlijk kan het wel eens zo zijn dat het brood een keertje mislukt. Het kan komen doordat je je koppie er even niet bij hebt of aan het meel of bloem.
Meel en bloem zijn natuurproducten en de ene keer wil het wat vochtiger zijn dan de andere keer. Daar zijn wel metertjes voor, maar dat is zwaar overdreven om die als particulier te gaan kopen.

 
 
0
home
home