![]() |
![]() |
Pastadeeg |
Nodig: | Beschrijving |
400 gr tarwebloem 4 eieren 6 gr zout 10 ml olijfolie |
Er is pasta en er is pasta Je hebt ook een pasta die wordt gemaakt van bloem van zachte tarwe en eieren die men eierpasta's noemt. Deze pasta is te koop bij Italiaanse specialiteitenwinkels en sommige supermarkten. Maar je kan het natuurlijk zelf ook maken en dat is veel makkelijker dan je denkt. Doe de gezeefde bloem, eieren en een beetje zout in een kom en meng het geleidelijk door tot je hoopjes ruw deeg hebt. Maak van deze ruwe hoopjes een bol. Kneed nu met je handpalmen de bol ongeveer 10 minuten. Dit houdt in plat duwen, omvouwen, kneden, weer plat duwen, enz. Je blijft dit herhalen tot je het deeg geleidelijk glad en elastisch voelt worden. Rol dan het deeg uit op een tafel met bloem bestoven tot een dikte van 2 รก 3 mm en snij hier linten van af met een mes of een pastamachine. |
![]() |