Tempekroketten uit Soerakarta | |
Nodig: | Beschrijving |
1 plak tempe, in blokjes 3 uien, gesnipperd 6 tn knoflook, fijngehakt 2 tl sambal djeroek of oelek 2 tl djinten 2 tl ketoembar 1 tl kentjoer 1 tl serehpoeder 2 tl goela djawa of 2 eieren, losgeklopt 1 el ketjap manis 1 el ketjap asin paneermeel |
Soerakarta ligt in midden Java, Indonesie. Ik vind Indonesisch eten heel erg lekker, zolang het maar niet te pittig is. Stoom de tempe in een rijststomer of in een stoommandje boven een pan met kokend water ca. 5 minuten. Laat de blokjes afkoelen en prak ze fijn. Pureer de ui, knoflook, sambal, djinten, ketoembar, kentjoer, sereh, goela djawa, eieren en de beide soorten ketjap in de keukenmachine. Kneed de tempe door de puree; voeg wat paneermeel toe als het mengsel te vochtig is. Strooi wat paneermeel op een bord. Vorm van het mengsel kroketten van ca. 2 cm dik en wentel ze door het paneermeel. Verhit de olie tot 180 graden. Frituur de kroketten met niet te veel tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met djahesaus. |