8 velletjes fyllodeeg
boter
250 gr aardbeien
250 ml slagroom
200 gr lemoncurd
4 hoge bakvormpjes
(onderzijde 7 cm) |
Laat het fyllodeeg ontdooien, snijd elk velletje in 4 gelijke vierkantjes en leg de vierkantjes in 4 stapeltjes op elkaar met daartussen met een kwastje besmeert met boter.
Vet de buitenkant van de bakvormpjes met wat boter in en zet ze ondersteboven op een bakblik.
Leg op elk vormpje een stapeltje fyllodeeg en bak de deegbakjes in een op 200 graden oven in ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Neem de bakjes voorzichtig van de vormpjes en laat ze afkoelen.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes en klop 125 ml slagroom stijf en spatel er de lemoncurd door.
Verdeel dit mengsel en de aardbeien over de fyllobakjes. Klop nu de laatste 125 ml slagroom stijf en doe over elk bakje een dotje slagroom (als je stout bent doe je een dot er op, maar dan heb je wel meer nodig). |