Appelstrudel | |
Nodig: | Beschrijving |
200 gr tarwebloem (en wat extra voor het verwerken) 2 el olie 1 ei (en evt. 1 eidooier voor het bestrijken) 100 ml water Voor de vulling: 75 gr suiker 1-2 tl kaneel 75 gr gehakte amandelen 150 gr gewelde, uitgelekte rozijnen 125 gr paneermeel of geschaafde amandelen En verder: |
De bloem zeven en met de olie, het ei en het water vermengen. Minstens 10 min. kneden tot een zeer glad, elastisch deeg ontstaat. Eventueel nog wat water of wat bloem toevoegen. Van het deeg een bal vormen en deze afgedekt met een vochtige doek minstens 30 min. in de koelkast zetten. Intussen voor de vulling de citroenschil raspen en het sap uitpersen; beide vermengen. De appels schillen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. De partjes in stukjes snijden en door het citroensap wentelen. De suiker en de kaneel mengen en met de amandelen en de rozijnen aan de appels toevoegen. Alles voorzichtig mengen. Op een met wat bloem bestoven doek leggen. Het deeg flinterdun uittrekken. Het deeg met de helft van de gesmolten boter bestrijken. De oven voorverwarmen op 200 graden. Een bakplaat met bakpapier bedekken. Eerst het paneermeel of de geschaafde amandelen en vervolgens het appelmengsel over het deeg verdelen. Het deeg oprollen. |