Broodhorentjes | |
Nodig: | Beschrijving |
200 gr witte bloem 100 ml lauw water (ongeveer) 4 gr gedroogde gist 5 gr (room)boter 4 gr zout 5 gr suiker 3 el azijn metalen roomhoornpennen |
Ik kom wel eens op rare gedachtes, wat vele mensen hebben. Alleen breng ik het vaak ten uitvoer en zie daar... er is weer iets nieuws uitgevonden. In plaats van oblihorentjes waar een ijsbolletje op zit, heb ik nu brood genomen en daar bakkersroom in gedaan. Eigenlijk een kruizing tussen een oblihorentje en een berlinerbol. Doe de bloem en gist in de kom en tijdens het langzaam draaien water er bij doen en dan de andere ingredienten er in en als laatst het zout. Kneed het dan nog een keer en maak dan het deeg plat met een dikte van ongeveer een centimeter. Oven voorverwarmen op ca 160 graden. Dit geheel bakken tot het mooi bruin is. Zet de roomhoornpennen recht op, dat kan, want het deeg blijft gewoon zitten en ze worden dan rondom lekker bruin. |