logo

grill Grill - bbq     . Kipvingers

350 gr kipfilet

1/2 rode peper, fijngesneden, zonder lijst en pit

1 tn knoflook

100 ml droge witte wijn

100 ml olijfolie

1 1/2 tl tijm

1/2 tl komijnpoeder

peterselie

paneermeel

pezo

Aiolisaus:
mayonaise

3 tn knoflook

  Wie kent ze nou niet... dé kipvingers.. hier laat ik je zien hoe je ze makkelijk zelf kan maken.

Maak eerst de aioli. Dit is een hele eenvoudige dipsaus met drie tenen knoflook uitpersen en door een natuurlijke zelf gemaakte mayonaise scheppen en het dan in de koelkast zetten.

Dan kipfilet in reepjes snijden. Maak een marinade van rode peper, knoflook, witte wijn, olie, tijm, zout en peper en komijnpoeder.
Leg daar de reepjes kip in en laat die 2 uur staan. Meng de gehakte peterselie door het paneermeel. Haal de reepjes uit de marinade en rol ze nog nat door het paneermeel. Nu de grill op de hoogste stand zetten en de reepjes er onder schuiven. Af en toe draaien en in een minuut of 5 zijn ze klaar. Serveer ze met de aioli.

tipVervang de paneermeel eens door grofgemalen cornflakes. Het wordt dan knapperiger en er zit veel meer smaak aan.

end
 
home
home