logo

grill Grill - bbq     . Pekelen

Is pekelen nodig als je vlees gaat roken? Echt nodig niet, maar het wordt er niet alleen lekkerder door, maar het maakt het vlees ook veel malser.
Pekelen is heel gemakkelijk, een kind zou het zelfs kunnen. Ik heb hieronder een klein rekensommetje gemaakt voor je. Sommige sites geven aan dat je het water moet koken, maar dat hoeft helemaal niet. We gaan even er van uit het voorbeeld dat ik je geef. Omdat het vlees niet te zout mag smaken gebruik ik 1% zout.
Zet een kom op de weegschaal en stel hem in op 0. Je neemt 200 gram vlees en doet er zoveel water in dat het vlees er net onder staat. Stel dat er nu 300 ml water bij gekomen is of te wel 300 gram is in totaal 500 gram 1% van 500 gram is 5 gram zout.
Nu haal je het vlees uit de kom en doet er 5 gram zout in en los het zout op in het water. Nu leg je het vlees weer terug in de kom met zout-water.
Dit laat je dan 24 uur staan.
Je kan er eventueel ook kruiden bij doen om het nog lekkerder te maken, maar ik zou het niet doen.

Na de 24 uur haal je het vlees er uit, spoelt het schoon onder water en dept het met een keukenpapier droog en doet hem dan in de grill.

end
 
home
home