logo

vriezer Vacumeren
 
 

Voedsel invriezen staat bij mij op de 2e plaats, op de eerste plaats voedsel drogen omdat dat veel zuiniger is en je hebt geen stroom meer nodig als het droog is.
Maar sommige dingen kan of wil je niet drogen en dan is invriezen een optie. Maar daar gaat nog wel eens wat fout.

Vriesbrand
Vriesbrand is niet een echte brand, maar die witte laag die op het voedsel zit. Dat is op zich niet zo heel erg, maar echt lekker is het nou ook weer niet. Maar wat is vriesbrand eigenlijk.
Vriesbrand is het vocht wat in de vriezer zit en op het voedsel gaat zitten waardoor je een ijslaagje krijgt op het voedsel.

vacuumVacumeren
Om vriesbrand te voorkomen is vacumeren een hele goede optie.
met een speciaal apparaat zuig je de lucht uit de daarvoor speciaal bestemde zakken en sealt hem dan dicht. Hierdoor kan er geen lucht meer bij het voedsel komen en heb je dus ook geen vriesbrand meer waardoor het voedsel langer goed kan blijven.
Zo'n apparaat hoeft helemaal niet duur te zijn, rond de 20 euro heb je er al een.

 
 
0
home
home