logo

jam Schoonmaken
 

Het schoonmaken van het bakblik is kinderlijk eenvoudig, maar toch worden er fouten mee gemaakt.

Die fout is vaak mede te danken aan de fabrikant, maar ook aan de gebruiker. Iedereen denkt dat een sopje lekker schoon maakt en dat is ook wel waar, maar er zit ook een zwarte kant aan het sop.
Niet de eerste keren, maar toch na een paar keer schoonmaken vertoont het blik toch wel 'plakvorming', de anti-aanbaklaag verdwijnt langzamerhand.
Zeep is een agressief goedje die wel goed schoonmaakt maar er ook voor zorgt dat de anti-aanbaklaag sneller slijt. Schoonmaken van het blik doe je met een zacht sponsje of doekje en heet water. Op deze manier blijf je langer genieten van je blikje.

Maar mensen gaan gelijk gillen dat stoute beestjes die jou ziek kunnen maken er in blijven zitten. Dat is een fabeltje en vergeet niet dat als je hem weer gaat gebruiken hij zodanig heet wordt dat je gelijk je eigen prive crematorium hebt! Alle stoute beestjes gaan dan dood!

 
bbm
home
home