![]() |
| Marinades | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
60 gr geroosterd sesamzaad 30 gr geperste knoflook 30 ml honing 60 ml ketjap 60 ml rode wijn 15 gr gehakte gember
120 ml olijfolie 30 ml ketjap 30 gr versgehakte peterselie 30 gr verse kruiden (basilicum, oregano, tijm, dragon of rozemarijn) 15 ml Worcestershire saus 4 gr suiker 2 gr verse gemalen zwarte peper 2 tn geperste knoflook
4 el hoisinsaus 2 el Shaoxing rijstwijn (of droge sherry) 2 tn knoflook, geperst 2 cm verse gember, geraspt 1 tl szechuan peper 2 tl honing
1 el geraspte citroenschil 1 tl sereh (citroengraspoeder) 1/2 bosje koriander (fijngehakt) Snufje zeezout Snufje zwarte peper uit de molen Lekker met vis, kip en varkensvlees
2 el balsamicoazijn 1 tn knoflook, fijngesneden 4 el olie pezo
1 tl citroengraspoeder een half bosje fijngehakte koriander 4 el olijfolie pezo
2 tn geperste knoflook 2 el sojasaus 2 el olijfolie
extra vergine vers sap van 1/2 citroen 8 tn knoflook (fijngehakt) 3 el vers gehakte tijm 2 el vers gehakte rozemarijn 4 el vers gehakte oregano 1 el vers gehakte munt 1 tl komijnpoeder peper snufje zeezout
2 tn knoflook 1,5 el honing sap en rasp van 1 limoen handje verse koriander chilipeper 2 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd 2 el honing van goede kwaliteit 25 ml worchestersaus 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl paprikapoeder, edelsuß snufje zeezout peper sap van een halve citroen flink olijfolie
2 el vloeibare honing 1 tl mosterd 100 ml vers geperst sinaasappelsap |
sap van 2 limoenen 3 sjalotten, gesnipperd 1 rode peper, ontzaad en fijngehakt 1/2 el bruine suiker of palmsuiker 2,3 tn knoflook, geperst 3 cm verse gember, geraspt 2 el arachide- of zonnebloemolie snufje zeezout
2 tn geperste knoflook 2 el olijfolie 2 el fijngehakte verse groene kruiden (basilicum, oregano, tijm en/of platte peterselie)
sap van 1/2 citroen 1 takje rozemarijn, de naaldjes fijngehakt 1 el oregano 1 tl tijm 1 el vers gesnipperde peterselie peper snufje zeezout
1 el kerriepoeder 50 ml ananassap pezo
5 el ketjap manis 1 tl gemalen komijn 2 tl Ketoembar gemalen koriander 1 tl gemberpoeder (djahe) 1 tl sambal oelek
3 el Kikkoman sojasaus 2 tn knoflook 1,5 el gembersiroop 2 el azijn 1 el tomatenpuree 2 tl paprikapoeder chilipeper 2 el olijfolie
240 ml plantaardige olie (bv. zonnebloemolie) 120 ml sojasaus (go-tan) 120 ml azijn
8 el ketjap manis 4 el arachide- of zonnebloemolie 4 el bruine basterdsuiker sap van 1 citroen peper 1/4 tl cayennepeper
2 tn knoflook 1,5 el donkerbruine basterdsuiker 1 el rijstazijn 2 el sweet chilisaus 2 cm gember chilipeper 2 el olijfolie
2 tn knoflook, geperst 1 el vers geperst citroensap 1/2 el oregano 1 tl tijm 2 tl honing peper snufje zeezout
1 el gedroogde oregano 1 tl chilipoeder 1 tl zeezout 1 tn knoflook (geplet) |
1 el sambal oelek 1 el worcestersaus 2 el tomatenpuree of ketchup 2 el zonnebloemolie peper
1 tl kerriepoeder 1 tl cayennepeper peper snufje zeezout paar el zonnebloemolie
1 tl chilipoeder 4 el olijfolie 1 tl zeezout 1 tn geplette knoflook
1 el citroensap 1/2 t zeezout 2 tn knoflook, fijn 1 t tijm 1 t rozemarijn 1 t oregano 1/2 el verse peterselie, gesnipperd
2 el sojasaus 1 el ketjap 1/2 tl knoflookpoeder snufje chilipeper
125 ml mirin 125 ml sinaasappelsap 2 el bruine suiker 3 tn knoflook, geperst
4 tn knoflook (geplet) 1/2 bosje peterselie (fijngehakt) Snufje zout en peper
fijngehakt 2 el vloeibare honing 1 tl mosterd 100 ml sinaasappelsap
100 ml ketchup 2 el bruine suiker 1 tn geplette knoflook 1 tl kaneelpoeder sap van een halve citroen pezo
2 tn knoflook, geperst 2 el balsamicoazijn 2 tl honing 1/2 el ketjap manis 1 tl paprikapoeder peper 2 el arachide- of zonnebloemolie snufje zeezout
240 gr bruine suiker 6 ml citroensap
100 ml olijfolie 200 ml (hete) chilisaus 100 gr bruine suiker 2 tl kerrie djawa 1 tl zout 4 tn knoflook, uitgeperst 2 el appelstroop |
||||||||||||||||||||||||||||||||||