logo

kruiden Marinades
 
Aziatische kip
60 gr groene gehakte ui
60 gr geroosterd sesamzaad
30 gr geperste knoflook
30 ml honing
60 ml ketjap
60 ml rode wijn
15 gr gehakte gember

Basismarinade voor rundvlees
180 ml rode wijn
120 ml olijfolie
30 ml ketjap
30 gr versgehakte peterselie
30 gr verse kruiden (basilicum,
oregano, tijm, dragon of rozemarijn)
15 ml Worcestershire saus
4 gr suiker
2 gr verse gemalen zwarte peper
2 tn geperste knoflook

Chinese marinade met hoisinsaus
2 el sojasaus
4 el hoisinsaus
2 el Shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
2 tn knoflook, geperst
2 cm verse gember, geraspt
1 tl szechuan peper
2 tl honing

Citroen-koriander
4 el olijfolie
1 el geraspte citroenschil
1 tl sereh (citroengraspoeder)
1/2 bosje koriander (fijngehakt)
Snufje zeezout
Snufje zwarte peper uit de molen
Lekker met vis, kip en varkensvlees

Entrecote
100 ml rode wijn
2 el balsamicoazijn
1 tn knoflook, fijngesneden
4 el olie
pezo

Frisse marinade met citroen
1 el geraspte citroenschil
1 tl citroengraspoeder
een half bosje fijngehakte koriander
4 el olijfolie
pezo

Gember en soja
geraspte gemberwortel
2 tn geperste knoflook
2 el sojasaus
2 el olijfolie

Griekse lamskoteletten
7-8 el Griekse olijfolie (Kreta)
extra vergine
vers sap van 1/2 citroen
8 tn knoflook (fijngehakt)
3 el vers gehakte tijm
2 el vers gehakte rozemarijn
4 el vers gehakte oregano
1 el vers gehakte munt
1 tl komijnpoeder
peper
snufje zeezout

Honing limoen
3 el Kikkoman sojasaus
2 tn knoflook
1,5 el honing
sap en rasp van 1 limoen
handje verse koriander
chilipeper
2 el olijfolie

Honingmarinade voor kip
2 tn knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
2 el honing van goede kwaliteit
25 ml worchestersaus
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl paprikapoeder, edelsuß
snufje zeezout
peper
sap van een halve citroen
flink olijfolie

Honing tijm
6 takjes verse tijm (blaadjes)
2 el vloeibare honing
1 tl mosterd
100 ml vers geperst sinaasappelsap
 
0

 
terug
home