![]() |
| Kruidenmix | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
snuf zwarte peper 1/4 tl knoflookpoeder 1/2 tl kerriepoeder 1/4 tl cayennepeper 3 korreltjes zout
1 tl nootmuskaat (gemalen) 1/3 tl gemberpoeder (djahe)
1/2 tl vanille bourbon 3 el gemberpoeder 2 el piment 1/2 tl zwarte peper
1 tl nootmuskaat 1 tl kaneel 1/2 tl kardamom 2 el zwarte peper 2 el paprikapoeder 2 el komijn 1 el koriander
1 tl nootmuskaat 1/2 tl kardemom msp kaneel 2 el zwarte peper 2 el komijn 1 el koriander 1 el munt
1 tl laos (Thaise gember) 1/2 tl gemberpoeder 1/2 tl chilipoeder 1/2 tl ketoembar (korianderzaad) 1/2 tl sereh (citroengras) 1/2 tl koenjit (kurkuma) 1/2 tl djinten (komijnzaad) 1/4 tl kaneel 2 tl fijn zeezout
1 tl cayennepeper 1 tl zwarte peper 2 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl rozemarijn zeer fijn gehakt 1 tl komijn
2 tl fenegriekzaad 2 tl gemberpoeder 2 tl kaneelpoeder 2 tl kardamompoeder 2 tl zwarte peperkorrels 1 tl zout msp nootmuskaat 4 tl komijnzaad 3 tl knoflookpoeder 4 tl gedroogde basilicum
1/2 tl kervel 1/2 tl karwijzaad 1/2 tl witte peper 1/2 tl zwarte peper 1/2 tl uienpoeder 1/4 tl mosterdpoeder 1/2 tl zout (met worst geen zout)
2 takjes selderij of kervel 1 takje tijm 1 laurierblad
2 1/2 tl paprikapoeder 2 tl knoflookpoeder 1 tl oregano (gedroogd) 1 tl cayennepeper 1 tl zwarte peper 1 tl uienpoeder 1 tl tijm of rozemarijn (gedroogd)
4 tn knoflook 2 el komijn 4 el paprikapoeder azijn olie zout
5 el komijn 4 el oregano 4 el zout 3 el cayennepeper 2 el zwarte peper 2 el witte peper 2 el cacaopoeder 1 el gemalen piment 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl kaneel
1 el komijnpoeder (djinten) 2 el oregano (gedroogd) 2 tl cayennepeper (droog gemalen) 1/2 tl knoflookpoeder
zwarte peperkorrels 8 stuks steranijs of 4 tl anijszaad 1 el venkelzaad 1/2 tl kruidnagelpoeder 1 el kaneelpoeder
1 tl kaneel 1 tl ui poeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl piment 1 tl peterselie 1 tl gember 1 tl zwarte peper 1 tl kruidnagel 1 tl cayennepeper 1 tl komijn
3 el gedroogde bieslook 3 el gedroogde peterselie 1 el gedroogde rozemarijn 15 el uipoeder 1 el kerriepoeder 1 el paprikapoeder 5 tl chilipeper of zwarte peper
1 1/2 el paprikapoeder 1 tl uienpoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl suiker 1/2 tl komijn 1 tl cayenne poeder
1 tl kruidnagelpoeder 1 tl nootmuskaat 1 tl gemberpoeder
2 el komijnzaad 2 el zwarte peperkorrels 2 tl kardemomzaad (zaadjes uit de hulzen) 3 stukjes pijpkaneel van ca. 10 cm 1 tl kruidnagels 1 hele nootmuskaat
3 tl gemalen of vers geraspte nootmuskaat 2 tl gemalen witte peper 1 tl gemalen foelie 1 tl gemberpoeder 1 tl uipoeder 1 tl gemalen koriander 1 tl knoflookpoeder
1 tl paprikapoeder 1 tl gemalen komijn 1 tl knoflookpoeder 1/4 tl uienpoeder 1/4 tl zwarte peper 1/2 tl gemalen kaneel 1 tl gemalen korianderzaad 2 tl gedroogde tijm 2 tl gedroogde oregano 1 tl gedroogde peterselie 1/2 tl gedroogde chilipoeder
2 tl gerookte paprika 1 tl gedroogde chilipoeder 1 tl korianderzaad 1 tl gemberpoeder 1 tl karwijzaad 1 tl kurkuma 1 tl zeezout
1 tl zeezout 1 tl komijnpoeder 1 tl paprikapoeder 1/2 tl hete chilipeper 1/2 tl gemalen witte peper 1/2 tl cacao |
1 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl uienpoeder 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl gemalen zwarte peper 1 tl tl zeezout
3 el selderieblad 2 el gemalen witte peper 1 el gemalen nootmuskaat 1 el paprikapoeder 1 el gemalen gemberwortel
4 el ceylon kaneelpoeder 5 el gemberpoeder 4 el anijspoeder 3 el kardemom
1 tl gemalen kaneel 5 kruidnagels 1/2 tl gemberpoeder 1/4 tl nootmuskaat 1 tl sinaasappelrasp
50 gr zeezout
1 tl knoflookpoeder 1 tl majoraan 1 tl oregano 1 tl tijm 1 tl bieslook 1 tl karwij 1 tl komijn 1 tl garam masala 1 tl koriander
2 tl gedroogde oregano 1 1/2 tl uienpoeder 1 1/2 tl knoflookpoeder 2 tl zout 1 tl maizena 1 tl vers gemalen zwarte peper 1 tl gedroogde peterselie 1/2 tl gemalen kaneel 1/2 tl gemalen nootmuskaat
1 1/2 el kaneelpoeder 1/2 el nootmuskaat 1 tl gemberpoeder 1/2 tl zout 1/4 tl peper
2 tl zout 1 el uienpoeder 1 1/2 el knoflookpoeder 2 tl versgemalen zwarte peper 2 tl rundvlees bouillon poeder 2 tl gedroogde peterselie vlokken 1 tl gedroogde tijm 1 1/2 el zoete paprikapoeder 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemalen nootmuskaat
2 tl vers gemalen zwarte peper 2 tl knoflookpoeder 4 tl uienpoeder 2 tl zwarte basterdsuiker 1 tl zout 1 tl cayennepeper
2 tl gerookte paprika 2 tl gedroogde hete pepers 1 tl korianderzaad 1 tl gemberpoeder 1 tl karwijzaad 1 tl kurkuma 1 tl zeezout
1 tl komijn 2 tl gedroogde peterselie 4 tl natriumarm zout 4 tl paprikapoeder 1 tl knoflookpoeder
1/2 tl zwarte peper 1/2 tl knoflookpoeder 1/4 tl mosterdpoeder 1/2 tl zout 1/4 tl nootmuskaat 1/4 tl laurierpoeder
2 el komijnzaad 1 el zwarte peperkorrels 3 in stukken gebroken kaneelstokjes 8 zaaddozen van de koriander 1 tl kruidnagel 1 1/2 tl nootmuskaat
2 tl geel mosterdzaad 1 tl zwarte peperkorrels 1 tl jeneverbes 1 tl venkelzaad 1 tl dillezaad 1 tl majoraan 1/2 tl salie 1/2 tl dragon 1 tl piment 4 gedroogde laurierbladeren 4 kruidnagels 4 kleine gedroogde hete pepers 1/2 tl zout
2 tl peterselie, gedroogd 1 tl oregano, gedroogd 1 tl uiensnippers, gedroogd 1/2 tl tijm, gedroogd 1/2 tl knoflookpoeder 1 msp zwarte peper 1 msp salie, gedroogd
2 tl chilipoeder 2 tl verse tijmblaadjes 1/2 tl verse gember (geraspt) 2 1/2 el sojasaus 2 tl piment 1/2 tl kaneel 3/4 tl vers gemalen peper
2 tl gemalen tijm 1 tl gemalen kaneel 1 tl gemalen zwarte peper 3 tl cayennepeper 1 el uienpoeder 1 tl gemalen piment 2 tl zout 1/2 tl gemalen nootmuskaat 2 tl suiker 2 tl bieslook
1 tl zwarte peper 1 tl zout 3 tl paprikapoeder 1 tl cayennepeper 2 tl koriander 1 tl oregano 2 tl knoflookpoeder (of 2 tn knoflook)
2 el gemalen koriander 1 el gemberpoeder 1 el cayennepeper (poeder) 2 tl vers gemalen zwarte peper 1/2 tl gemalen komijn 1/2 tl gemalen kardemom 1/2 tl kruidnagelpoeder
1 1/2 tl paprikapoeder 1 tl uienpoeder 3/4 tl bonenkruid (poeder) 1/4 tl koriander (ketoembar) 3/4 tl knoflookpoeder 1/2 tl zwarte peper (gemalen) 1/2 tl tijm (poeder) 1/2 tl basilicum (poeder)
3 el zout
1 tl korianderpoeder 1 tl gemalen nootmuskaat 1/2 tl gemberpoeder 1/4 tl pimentpoeder 1/4 tl kruidnagelpoeder
4 el laos 4 el ceylon kaneelpoeder 4 el piment 1 1/2 el biologische erythritol |
1 tl venkelzaad 1 tl knoflookpoeder 1 tl uienpoeder 1 tl gemalen komijn 1/2 tl kaneel 1/2 tl cayennepeper 10 tl paneermeel 10 tl paprikapoeder 2 tl gemalen zwarte peper 2 tl gemalen korianderzaadjes
1 el citroensap 1 tl peterselie 1 tl bieslook 1 tl dragon 1 tl zuring 1 tl kervel 1 tl rozemarijn 1 tl tuinkers 1 tl tijm
2 tl gedroogde basilicum 2 tl bonenkruid 2 tl uienpoeder 2 tl gedroogde salie 1 tl citroenrasp 2 tl gedroogde foelie of piment 2 tl gedroogde tijm 2 tl gedroogde peterselie 2 tl gedroogde marjolein 2 tl gemalen zwarte peper 1 tl paprikapoeder
3 el gedroogde bieslook 3 el gedroogde peterselie 1 el gedroogde rozemarijn 15 el uienpoeder 1 el kerriepoeder 1 el paprikapoeder 5 tl chilivlokken of zwarte peper
3 el oregano 15 el marjolijn 15 el tijm 15 el knoflook 3/4 el rozemarijn
1 el uienpoeder 1 el lookpoeder 1 el gemalen basilicum 15 el droge mosterd
1 tl gember poeder 1 tl gemalen kardemom 1/2 tl zout 1/2 tl gedroogde piri-piri peper (of cayennepeper) 1 tl paprika poeder 1 tl uien poeder 1 tl knoflook poeder
2 tl basilicum 1 msp gemalen zwarte peper 2 tl peterselie 1 tl uienpoeder 1/2 tl tijm 1 msp gedroogde salie 1 tl oregano
2 tl nootmuskaatpoeder 1 tl gemberpoeder
1 el marjolein (gedroogd) 1 el tijm (gedroogd) 1 el bonenkruid (gedroogd)
1/2 tl lavendel (gedroogd) 1 tl basilicum (gedroogd) 3 el gemberpoeder 3 el cardamon 3 el koriander 3 el nootmuskaat 3 el anijspoeder of gem. steranijs 1 el gem. gemberwortel
8 tl gemberpoeder 8 tl komijnzaad 5 tl korianderzaad 8 tl gemalen kaneel 2 tl geraspte nootmuskaat 2 tl kardemompoeder 2 tl paprikapoeder 2 tl gemalen kurkuma 2 tl zout 2 tl gemalen piment 16 kruidnagels
1 tl nootmuskaat 1 tl kruidnagelpoeder 1/2 tl anijszaad
8 jeneverbes 3 kruidnagel 1 tl nootmuskaat 3 laurierblad
2 tl komijnpoeder 1 tl kruidnagelpoeder 2 tl paprikapoeder 1 tl cayennepeper 1 tl geelwortel 1 tl kaneelpoeder 2 tl zout 1 tl uienpoeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl zwarte peper 1/2 tl gember 1/2 tl kardemom 1/2 tl nootmuskaat
5 tl paprikapoeder 2 tl knoflookpoeder 1 tl zwarte peper 2 tl uienpoeder (of verse ui) 1 tl zout 1 tl peterselie
2 tl nootmuskaat 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl anijszaad gemalen
3 el foelie 3 el kruidnagelpoeder 3 el gemberpoeder 3 el cardamon 3 el koriander 3 el nootmuskaat 3 el anijspoeder of gemalen steranijs
1 tl cayennepeper 1/2 tl paprikapoeder 1/4 tl oreganopoeder 1 tl zout 1 tl maizena 1/4 tl knoflookpoeder 1/2 tl komijnpoeder (djinten)
2 tl ketoembar (koriander-korrels of poeder) 4 kruidnagels 1/2 verse rode peper 1/2 tl nootmuskaat 2 tl djinten (komijn) 1/2 el djahe (gember) 2 el zoete paprika 1 tl kaneel 1 tl zout
1 tl knoflookpoeder 2 tl komijnpoeder 1 tl oregano 3 tl paprikapoeder 1 tl uienpoeder 1 tl zout
1 tl zwarte peper 1 tl zout 1 tijm 2 tl koriander 1/2 tl kaneel 1/2 tl cayennepeper 1 tl komijn 1 knoflookpoeder
1 tl mosterdzaadjes 1 tl peterselie 1 tl uienpoeder 1 tl venkelzaad 05 tl witte peper 1 tl zout |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||