logo

eetbaar Lekker eetbaar     . Appel

appelPitjes
Tja... De appel... Lekker en heel gezond. Als het mogelijk was, dan werd hij met klokhuis en al opgegeten. Dit is niet echt aan te raden want de pitten bevatten amygdaline. Die stof wordt in de maag omgezet in het giftige cyanide, hetgeen kan leiden tot hevige buikpijn en als je er aardig wat van eet krijg je vergiftigingsverschijnselen. Dus is het verstandig die niet te eten.

Vruchtvlees
Het vruchtvlees, de appel zelf dus, is heel gezond, want deze bevat veel vezels en vitamine C en A en de appelschil quercetine een krachtige antioxidant met ontstekingremmende eigenschappen.
Let er wel op dat je de appel goed wast, want vele zitten er met hun grijpgrage vingertjes aan en dat niet alleen, vaak worden ze nog bespoten ook en met die bestrijdingsmiddelen is nou echt niet gezond voor je.

schilSchil
De schil is weer een apart verhaal, want de ene eet het wel en de ander weer niet. Maar de schil kan je na goed wassen gewoon eten en het is ook nog eens heel gezond. Maar met de schil kan je ook heel veel andere lekkere dingen doen.

Drogen
Als je een voedseldroger hebt, dan kan je ze drogen en dan heb je iets lekkers te knabbelen.
De schil drogen en vermalen tot poeder en je hebt een hele lekkere smaakstof voor in de cake, yoghurt, ijs en ga zo maar door.

Frituren
Als je de schillen gaat frituren heb je een iets minder gezonde snack, maar wel heel erg lekker.

Thee
Pannetje met water opzetten en daar de appelschillen in. Tien minuten laten koken en je hebt een heerlijke appelthee.
Laat je de thee afkoelen, dan heb je een heerlijk drankje.

end
 
terug
home