logo

eetbaar Lekker eetbaar     . Banaan

banaanOké... Voor sommige mensen gaat dit te ver. Maar in India is het de gewoonste zaak van de wereld... bananenschillen. Waarom proberen we het hier niet eens...
Ik offerde mezelf op en ging aan de slag met deze gele rijkdom.

theeBananenthee
Ik begon met het makkelijkste en dat was thee maken. Nou ben ik geen thee-liefhebber, maar ik las ook dat het een goede rustgever was en dat je beter gaat slapen met deze thee en dat wekte mijn interesse.In de schil zit vitamine B6, B12, magnesium en kalium en die laatste twee kunnen voor een goede nachtrust zorgen.

Snijd beide uiteinden van de bananenschil en doe de schil in een pan. Voeg water toe, totdat de schil volledig onder water staat en kook ‘m tien minuten. Schenk dit in een glas en je hebt bananenthee. Je drinkt ‘m zo of met melk of suiker (bijde mag ook).
Tot mijn stomme verbazing is het nog lekker ook!!!
Dit ga ik echt vaker maken.

Bananensmoothie
Verwijder de de kop en kont van de banaan, maar laat hem lekker in de schil zitten. Doe de banaan in de blender en voeg andere ingrediënten naar keuze toe, zoals kokosmelk, appel of mango.

Vlees malser
Plaats een rijpe gele bananenschil over je stukje vlees tijdens het bakken of leg het juist naast je vlees.
Het vlees blijft nu een heel stuk malser.

end
 
terug
home