logo

eetbaar Lekker eetbaar     . Kiwi

Ik zie vaak mensen worstelen die proberen een kiwi te schillen.
De vraag is alleen waarom die mensen toch al die moeite doen terwijl het heel makkelijk kan, want ook de schil kan je gewoon eten.

kiwiOké, eerlijk toegegeven dat het harige velletje van deze heerlijke vrucht er niet echt aantrekkelijk uit ziet om verorberd te worden, maar dat kan zeker wel, sterker nog; het is zelfs aan te raden.
Er zitten veel vezels en goede antioxidanten. Daarnaast bevat een kiwischil ook veel goede vetten. Ook zit deze bomvol met vitamine C, B en E.

Je moet wel even de kiwi goed afspoelen voor je hem opsmikkeld. Als je de haartjes van de schil borstelt dan smaakt hij heel lekker.

Ook de zaadjes of pitjes... wat jij wil... zijn rijk aan omega-3 vetzuren en aan linolzuur en bevatten ook vitamine E. Je kan dus de kiwi letterlijk en figuurlijk met huid en haar opeten.

Natuurlijk ga jij zeggen; ik ga die haren niet eten... ben niet gek... Maak van die kiwi dan een lekkere smoothie of vermorzel hem in de blender....

end
 
terug
home