logo

eetbaar Lekker eetbaar     . Klavertjes

klaverAls kind zat je je de pleuris te zoeken naar klavertjes, want dat zou geluk brengen. Pure onzin natuurlijk, maar een of andere idioot die niets te doen had heeft dat bedacht. Vermoedelijk een ouder die zijn kind niet in de hand kon houden en dat vertelde.

Maar wat wij niet wisten (anderen weer wel) is dat je klavertjes kan eten. Het is een hele gezonde groente of kruid. Er zitten allerlei vitaminen en mineralen in. Het bevat de vitaminen A, B2, B3, C en E. Verder bevat het de mineralen calcium, chroom, magnesium en kalium. In rode klaver zitten iets meer voedingsstoffen dan in witte klaver.

Groente
Klavertjes kan je eten als een lekkere groente. Je hoeft het maar kort te blancheren, maar je kan het ook rauw eten voor bijvoorbeeld in de salade, nog lekkerder is de rode zoetige bloemetjes door de sla doen.

Thee
Je kan er ook thee van maken. Dit wordt vaak gemixt met munt.

Geneeskracht
Klaverbloemen heeft een goede geneeskracht en daar wordt vaak thee van gemaakt. Het bevat veel meer fytonutriënten, vitaminen en mineralen.
Iedereen kan een paar kopjes klaverthee per week drinken. Voor medicinale doeleinden drink je 3 kopjes klaverthee per dag.
Er zijn echter altijd uitzonderingen. Zo mag je geen klaverthee drinken voor een operatie of vlak voor de geboorte van een kind.
Dat komt omdat klaver het bloed verdunt.

end
 
home
home