logo

eetbaar Lekker eetbaar     . Pompoen

pompoenPitten
Ik bak al ruim 40 jaar mijn eigen brood, dat vind ik gewoon heel erg lekker, ik weet wat er in zit, mijn huis meurt lekker door het bakken en het is gezond.
Vaak gooi ik van alles en nog wat door het deeg en dan is het brood nóg lekkerder. Pompoen pitten zijn daar een goed voorbeeld van.
Maar het kan ook lekker door de salade of bij (kippen)vlees.

Schil, bladeren en steel
Maar wist je dat je ook de schil, bladeren en de steel kan eten?

Wist je dat letterlijk élk deel van een pompoen eetbaar is? Pompoenpitten zijn inmiddels hartstikke bekend voor door je brood of in je ontbijt, maar ook de bladeren, schil, de
stengel en natuurlijk het vruchtvlees zijn hartstikke goed te eten.
De pompoen bladeren kan je gebruiken in recepten waar ook spinazie in zit, deze bladeren hebben namelijk ook een wat bittere smaak.

end
 
terug
home