logo

eetbaar Lekker eetbaar     . Uienschillen

Raar volkje
Mensen zijn eigenlijk een raar volkje, want we eten bijna alles op, maar het goede gooien we weg. Dit geldt ook voor uienschillen.
We zijn gek op uien en smikkelen er op los, maar eigenlijk gooien we het goede weg en de rest eten we op. Vreemd eigenlijk.
uiHet wordt ons ook niet geleerd om de schillen op te eten, maar we kunnen het ons zelf wel aanleren. Nou niet gelijk naar de keuken rennen en een ui slopen en de schil opeten, want dat smaakt niet.
Maar wist je bijvoorbeeld dat de meeste smaak in de schil zit? Er zijn zelfs vele studies geweest die uitwezen dat de schillen heel veel antioxidanten zit, veel meer dan in de ui zelf!

Claims
Nou worden er ook allerlei claims opgelegd zoals het het kanker werende remmingen heeft en ga zo maar door, maar aan die uitspraken hou ik me afzijdig, want ik waag me daar niet aan.
Maar dat het super gezond is is wel heel erg zeker.

Hoe te gebruiken
De uienschillengoed fijn malen (ik gebruik een koffiemolen die ik gebruik om kruiden fijn te malen) zodat het poeder wordt en ik goed afsluitbare potjes bewaren.
Dit kan je gebruiken als smaakmaker voor bijvoorbeeld soep, stoofpot of maak er een lekkere bouillon van

end
 
terug
home