logo

eetbaar Lekker eetbaar     . Weegbree

Waar brandnetels staan zal je waarschijnlijk ook weegbree vinden. Het is een volwaardige groente die je net als spinazie kunt klaar maken, of gewoon rauw door een salade mikken (als je het schoon gemaakt hebt). Je kan er zelfs thee van maken.
Een hele leuke manier om weegbree te gebruiken is om het eten in te verpakken, want de bladeren zijn stevig. Doe er bijvoorbeeld rijst in.

weegbreeRecepten:

Weegbree- toffees
200 gr verse smalle weegbree bladeren
500 gr suiker
25 gr druivensuiker
1/2 ltr water
20 gr boter
1 tl gemalen anijs
Olie om bakblik in te vetten
Was de weegbreebladeren en snij ze in reepjes. Breng aan de kook met ½ liter water en laat dit 30 minuten sudderen. Zeef het mengsel door een doek en pers goed uit. Breng het opgevangen sap met de suiker, druivensuiker, boter en anijs al roerend aan de kook. Laat dit 20 minuten doorsudderen op een laag vuurtje. Giet de massa over een met olie ingesmeerd bakblik. Modelleer en snijdt in toffeesvorm voordat het stolt. Als de toffees gedroogd zijn kunnen deze in cellofaanpapier gewikkeld worden.

Omelet met weegbree
1 kleine ui
2 eieren
1 handvol jonge weegbreebladeren (nerven verwijderen)
pezo
Olie of boter
Verhit de olie of boter. Voeg de ui toe tot deze glazig is. Doe het gehakte weegbreeblad en het geklopte ei erbij, de zout en peper naar smaak en bak tot een goudbruine omelet.

end
 
terug
home