Ze zeggen vaak dat een goede kok zijn vinger in het vocht stopt om te kijken of het warm is. Nou ik stop mijn vinger nergens in behalve dan... laat maar.
Je hebt voor de keuken twee verschillende thermometers, eentje voor intern een eentje voor algemeen.
1. Deze is van Hendi. Is klein en compact en deze kan je gebruiken voor in de oven. Niet het apparaatje maar de naald die er bij zit.
Dit is makkelijk als bijvoorbeeld het vlees of de cake een bepaalde temperatuur moet hebben
dan kan je zien of het gaar is.
Stel het vlees moet van binnen 80 graden zijn, je stelt hem in op 80 graden en zodra hij op temperatuur is, dan gaat er een alarm af.
2. Deze is min of meer voor het oppervlak te meten zoals water. Hier zit eigenlijk een heel leuk verhaal aan vast die ik je graag wil vertellen.
Er was bij me een electromonteur vanwege de verwarming die niet goed was (blokverwarming is een en al ellende).
Hij kwam heel trots met een dure lasermeter om de temperatuur te meten. Trots vertelde hij dat het een ding was van 1200 euro!
Ik lekker gemeen kom met mijn lasermetertje van 3 euro van Temu (foto hiernaast) die precies dezelfde temperatuur aangaf... Dit vond hij dus niet zo leuk!
Maar ik natuurlijk heel trots!
Dit bewijst overigens dat je niet altijd duur hoeft te hebben.
Ik gebruik hem voor het broodbakken en vocht temperatuur te meten en niet mijn vinger!
|