logo

maaltijd   Bruine bonen met stroop en azijn

150 gr bruine bonen

150 ml stroop

100 ml azijn

 

Op mijn speurtocht naar oude en vergeten recepten kwam ik deze tegen. Ik vond dit wel een heel bijzonder recept en ben het eens gaan proberen en ik moet zeggen dat ik het nog lekker vind ook. Dit ga ik dus vaker maken.

Was de bruine bonen en zet ze 24 uur in de week in ruim water. Zet ze de volgende dag in hetzelfde water op en breng ze aan de kook. Kook ze op laag vuur in ongeveer anderhalf uur gaar. Doe er tegen het einde van de kooktijd wat zout bij.
Zorg ervoor dat de bonen gedurende het koken steeds onder water staan.

Maak de stroopsaus op de volgende manier:
Verwarm 1 1/2 deel stroop met 1 deel azijn en roer alles goed door elkaar en doe dit door de bonen. Maar je kan ook de stroop en azijn afzonderlijk op tafel zetten, zodat ieder zich naar believen kan bedienen.

end
 
home
home