Appel-bananencompote | |
Nodig: | Beschrijving |
150 ml appelsap 1 el witte basterdsuiker 4 zoetzure appels 1 banaan 1 el aardappelmeel |
Doe de appelsap met de basterdsuiker in een ovenvaste schaal en breng alles afgedekt in 1-2 minuten op 1000w aan de kook. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het in blokjes. Roer de blokjes appel door de appelsap, dek het schaaltje af en verwarm alles afgedekt 3-4 minuten op 1000w. Pel intussen de banaan, snijd hem in stukjes en schep deze voorzichtig door de moes van hierboven. Verwarm de compote afgedekt nog 1 minuut op 1000w. Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels water glad en bind hiermee het kookvocht. Als het goed is, bindt de vloeistof direct. Is dat niet het geval, verwarm dan de compote nog 1-2 minuten op 1000w. |