Daar is geen makkelijk antwoord op te geven, want het ligt aan een aantal factoren.
Wel geldt hoe langer het vlees in de marinade zwemt, hoe sterker de smaak wordt. Maar ook ligt het er aan hoe dik het vlees is, hoe dunner het plakje vlees is des te korter het moet zwemmen.
Met groenten heb je minder lang nodig dan met vlees, maar vlees die niet zo dik is is vaak 1 a 3 uur voldoende, maar een kip of een dik stuk vlees 24 uur.
Voordeel
Het grote voordeel is echter dat als je het gaat marineren met de vacuumsealer dat je de tijd aanzienlijk korter maakt. Dit komt door het vacumeren.
Laten we even als voorbeeld vlees nemen, met groente en zo geldt het zelfde.
Doordat je de bak vacuum maakt gaan de porien open staan zodat de marinade in het vlees kan trekken. Dit doe je meestal in 8 minuten tijd en daarna komt er weer lucht bij. Je kan eventueel het proces herhalen.
Op deze manier gaat het veel sneller en ik heb het een paar keer nu geprobeerd en ik kan je zeggen dat ik geen vlees meer eet.... maar vreet! En elke keer moet ik een teleurstelling verkroppen dat het vlees op is!
|