250 gr bloem
3 tl bakpoeder
zout
2 el suiker
2 eieren, losgeklopt
750 ml karnemelk
75 gr boter |
Na grondig bestuderen van dit recept die ik kreeg van een kennis, ging ik het eens uitproberen, want karnemelk is toch wel een beetje bijzonder.
Ik vond hem wel lekker luchtig (door de bakpoeder) en de smaak was even wennen. Je bent tenslotte die (mier)zoete plak gewend.
Ik kon er ook eigenlijk niet over uit wat er nou lekker bij of op is.
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, zout en suiker Voeg de eieren, karnemelk en gesmolten boter toe en klop alles met een garde door elkaar.
Verhit een koekenpan op een middelhoog vuur en vet de bodem in met een klein klontje boter Schep beetje beslag in de koekenpan zodat de hele bodem bedekt is en bak dit ongeveer 2 minuten tot er luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen.
Draai de pannenkoek om en bak hem nog een minuut. Leg hem op een bord en houd hem warm terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt. |