logo

pannenkoek Bewaren
 

Pannenkoeken hebben een goedkoop imago en dat is geheel niet terecht. Ze zijn zeer zeker ook heel voedzaam door de eieren, melk (karnemelk) en de bloem (helemaal als je die van de molenaar haalt.

Zo'n grote ronde (vierkante) plak op je bord waar je zo goed als alles op kan doen. De bekendste zijn toch wel de strooppannenkoek, spekpannenkoek en de kaaspannenkoek.
Op de meest gekke tijden worden ze gegeten, van ontbijt tot eentje voor het slapen gaan.

Het handigste is om gelijk een hele grote stapel te gaan bakken. Wat je over hebt laat je afkoelen en rol je ze dunnetjes op. Deze mik je dan los in de vriezer op een bordje van elkaar af en als ze dan bevroren zijn doe je ze in een plastic zak.

Ontdooien
Je kan op drie manieren ontdooien:
1 Leg ze op de aanrecht, eenmaal ontdooit kan je ze ook koud opsmikkelen, ook lekker.
2 Eventjes in de ping en je hebt ze warm. Niet echt mijn favoriet, want ze kunnen wel eens taai worden en dan zijn ze een stuk minder lekker.
3 Is mijn favoriet en dat is even op een bakpapiertje in de oven. Ze worden dan lekker krokant en voor je het weet heb je er zo een stel achter je keel gewerkt!

tipVoor je gaat ontdooien een klein beetje schenkstroop in het rolletje gieten.

Vroeger kreeg ik uit pure armoede pannenkoek op brood. Het smaakte niet slecht, maar mijn moeder was blij dat we toch iets op brood hadden.

 
0
home
home