logo

pizzarette Pizzarette - Tip     . Gastvrouw en/of gastheer

gastJe wilt graag een goede gastvrouw en/of gastheer zijn en zorgen dat de gasten een onvergetelijke dag hebben. Nou heeft een pizza niet altijd een goed imago zo rond de feestdagen, want als je zegt ik heb pizza gegeten dan zie je de gene denken waar je het tegen zegt denken van; eten mislukt? of ja... lekker makkelijk... een schijf in de oven donderen en je hebt eten!

Maar als we de tafel gaan dekken, dan geven we de gasten elk 2 borden (ontbijtborden zijn een mooie grootte). Een waar je de plakjes deeg (niet op elkaar leggen) hebt opgelegd (ongeveer 4 per persoon) en het andere bord wordt door degene gebruikt om de vers gebakken pizza op te leggen en te gaan smikkelen.

Je zet een of meerdere grote borden op tafel waar je de inhoud van de koelkast hebt geleegd en schaaltjes met sauzen zoals tomatensaus.
Wil je het echt heel gezellig maken, dan doe je al het elektrische licht uit en steek een stel kaarsen in de brand… doe maar andersom, anders sta je zo in het donker! Dat is weer fijn als het zo vroeg donker is, de lichtjes van de kerstboom, het kaarslicht en heerlijk pizzaatjes maken.

Het leuke van dit soort gelegenheden is dat je dan goed kan zien hoe creatief jou gasten dan ineens zijn! Ze moeten ook wel, want ze hebben trek!

Wat voor drinken je er bij geeft is heel moeilijk te zeggen. Als je pizzaatjes maakt doe je er meestal wijn bij (die zijn er eventueel ook in alcohol vrij). Als je voor wijn kiest is een licht fruitige iets zoete wijn het lekkerst.

Eet smakelijk

end
 
home
home