logo

pizzarette Pizzarette - Tips     . Pizza gezond?

Op de vraag of een pizza gezond is kan je niet zomaar een antwoord geven. Het is aan de ene kant gezond en aan de andere kant weer niet. Als je het zelf maakt is het zeker gezonder, want je weet wat er in zit en het is natuurlijk veel lekkerder.
Aan het deeg ligt het niet, want die bestaat uit water, gist, snufje suiker, bloem, zout en olijfolie.

Maar van deeg word je dik hoor ik iemand zeggen. Ja, daag! Van dat achterlijk gezeik wordt je ook dik nou goed!!! Er zijn altijd mensen die jou eet-pret willen bederven met hun achterlijke en onzinnige gezwam (wordt hier boos over!).
Wist je dat hij mij en misschien anderen ook opgevallen is dat die achterlijke zeikertjes van wel of niet gezond gezemel, roken en/of autorijden... En dat is gezond!

Maar waar waren we gebleven... Ohja, bij de bodem. De pastasaus als je die zelf maakt, kan het gezond zijn, want de basis is tomaten en creme fraƮche. Tot zover gaat het goed, want tot heden is er nog geen vet gebruikt. Wat voor topping je gaat gebruiken is geheel aan jou.

Conclusie is dus dat een zelfgemaakte pizza best goed is en dat de topping geheel aan jou is. En wat is er nou leuker om een keertje ondeugend te zijn en lekker te gaan smikkelen wat je lekker vind. Dat kan totaal geen kwaad.

Geniet lekker van jou ovenheerlijke pizzaatjes.

end
 
home
home