logo

pizzarette Pizzarette - Tips     . wat is een pizzarette

pizzaretteFuncooking
Een pizzarette valt onder de categorie funcooking, dus voor je plezier zoals steengrillen, gourmetten of fonduen. Maar wat is nou eigenlijk een pizzarette.

Kookplaat
Je hebt een kookplaat (2), waar ook een hitte ring er boven zit zodat de pizza aan beide kanten gebakken wordt.

Kap
Om warmteverlies en een oventje te creëren gaat er een 'kap' (1) overheen die van steen is, want die houdt de warmte beter vast.
Je hebt dus eigenlijk een electrische steenoven. In de kap zitten inkepingen waar je de pizza in kan schuiven. Deze heb je met 4, 6 en ook wel 8 inkepingen.

Spatel
Je krijgt er ook een metalen spatel bij (3) om jou zelf gecreërde pizza op te leggen en in de oven te zetten. Je laat overigens de pizza op deze spatel liggen.

Ring
Bij de meeste krijg je ook een ring (4) er bij. Als je nou een plak deeg gemaakt hebt, dan gebruik je deze ring voor de juiste maat.

Hoe werkt het
Het is net zoals bij gourmet je maakt je eigen gefantaseerde pannetje klaar. In dit geval is het pannetje vervangen door een spatel. En niet alleen wordt het van onderen verhit, maar ook de bovenkant, net zoals in de oven. Eigenlijk moet je het zien als een mini oventje.
Je kan helemaal los gaan met je fantasie en bij sommige mensen komt het echte kind weer naar boven.

end
 
home
home