Sous-vide | ||
Wist je dat als je een slowcooker in huis hebt, dat je dan ook een sous vide in huis hebt? Zo'n Duur ding hoef je dus niet aan te schaffen. Hoe gaat het in zijn werk, want natuurlijk moet je er iets voor doen. Niet veel hoor. Ik neem als voorbeeld een lekker stukje vlees, aardappelen en groente. Je neemt drie zip-zakken (voor elk onderdeel een zip-zak) en vervolgens druk je met de hand alvast zoveel mogelijk lucht uit de zak. Vul nu de slowcooker zoveel met water dat alles onder water staat. Zet hem het eerste half uur op stand 2 en dan 6 tot 8 uur op stand 1. Eigenlijk is het net als gewoon de slowcooker gebruiken, alleen komt er nu geen vocht bij het voedsel en jou slowcooker blijft schoon. Een slowcooker is ook veel goedkoper in gebruik qua stroom maar ook qua aanschaf. En daarbij komt ook nog eens dat je de slowcooker voor meerdere dingen kan gebruiken. |
||