logo

slowcooker Sous-vide
 

slowvideWist je dat als je een slowcooker in huis hebt, dat je dan ook een sous vide in huis hebt? Zo'n Duur ding hoef je dus niet aan te schaffen. Hoe gaat het in zijn werk, want natuurlijk moet je er iets voor doen. Niet veel hoor.

Ik neem als voorbeeld een lekker stukje vlees, aardappelen en groente. Je neemt drie zip-zakken (voor elk onderdeel een zip-zak) en vervolgens druk je met de hand alvast zoveel mogelijk lucht uit de zak.
Druk de zak dicht voor ongeveer 3/4 deel van de strip. Gebruik je vinger om het laatste stukje open te houden. Hou de zak nu tot aan de rand onder water. Het water is zwaarder dan de lucht in de zak, dus zorgt ervoor dat de lucht naar boven wordt ‘gedrukt’. Als alle lucht naar boven is gekomen, druk je het laatste stukje van de strip dicht. Klaar!
Is de zak nu echt helemaal vacuüm? Nee, 100% vacuüm kan je dit niet noemen. Maar goed genoeg om sous vide te garen is het zeker!

Vul nu de slowcooker zoveel met water dat alles onder water staat. Zet hem het eerste half uur op stand 2 en dan 6 tot 8 uur op stand 1.

Eigenlijk is het net als gewoon de slowcooker gebruiken, alleen komt er nu geen vocht bij het voedsel en jou slowcooker blijft schoon.
Nog een heel groot voordeel is dat je geen dure spullen nodig zoals een sous vide, een vacumeer aparaat en zeker niet die dure plastic zakken die je voor het vacumeren nodig hebt.

Een slowcooker is ook veel goedkoper in gebruik qua stroom maar ook qua aanschaf. En daarbij komt ook nog eens dat je de slowcooker voor meerdere dingen kan gebruiken.

 
slowcooker
home
home