Slowcooker - Vlees Draadjesvlees met cranberrycompote |
Tijd: 5 uur - Stand: 1
750 gr runderlappen 250 ml runderbouillon 100 gr boter pezo 3 uien, 1 gesnipperd en 2 in dunne ringen 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels 1 tl jeneverbessen 2 takjes rozemarijn 2 el azijn 450 gr cranberry’s 200 ml sinaasappelsap 50 gr suiker |
Ik vind draadjesvlees lekker en ik weet dat het officieel runderlappen zijn, maar ze zijn ook bekend als draadjesvlees. Dep de runderlappen droog met keukenpapier. Verwarm de bouillon in een pannetje. Doe nu alles in de slowcooker en schenk de bouillon er bij. Voeg de kruiden en azijn toe. Laat het vlees afgedekt 5 uur lekker gaar stoven op stand 1. Breng de cranberry’s met het sinaasappelsap en de suiker aan de kook. Blijf roeren tot de bessen openknappen. Neem de pan van het vuur en laat de compote goed afkoelen. |