logo

slowcooker Slowcooker - Vlees     . Draadjesvlees met cranberrycompote

Tijd: 5 uur - Stand: 1
klok
5 uur
knop
.

750 gr runderlappen

250 ml runderbouillon

100 gr boter

pezo

3 uien, 1 gesnipperd en 2 in dunne ringen

2 laurierblaadjes

2 kruidnagels

1 tl jeneverbessen

2 takjes rozemarijn

2 el azijn

450 gr cranberry’s

200 ml sinaasappelsap

50 gr suiker

 

Ik vind draadjesvlees lekker en ik weet dat het officieel runderlappen zijn, maar ze zijn ook bekend als draadjesvlees.
Dit is een luxe variant van draadjesvlees en ik moet zeggen dat deze ook wel extra lekker is!

Dep de runderlappen droog met keukenpapier. Verwarm de bouillon in een pannetje.
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide zijden bruin. Bestrooi het met zout en peper en voeg de gesnipperde ui toe. Bak deze 2 minuten mee.

Doe nu alles in de slowcooker en schenk de bouillon er bij. Voeg de kruiden en azijn toe. Laat het vlees afgedekt 5 uur lekker gaar stoven op stand 1.

Breng de cranberry’s met het sinaasappelsap en de suiker aan de kook. Blijf roeren tot de bessen openknappen. Neem de pan van het vuur en laat de compote goed afkoelen.
Verhit de rest van de boter in een pan en bak de uiringen in 3 minuten glazig. Verwijder de laurier en kruidnagel en serveer het draadjesvlees met de ui en cranberrycompote.

end
 
home
home