![]() |
![]() ![]() |
800 gr rode kool 800 gr aardappelen 500 gr gehakt h.o.h. 1 ui 2 appels 1 vlees bouillontablet 1 laurierblad 1/2 tl kruidnagelpoeder scheutje azijn |
Doe een laag koud water (ongeveer duimdikte) in de pan. Schil de aardappelen en snijdt ze in grove stukken. Haal de lelijke buitenste bladeren van rode kool af, snijdt de kool doormidden en snijdt de kool Was de kool en doe ze in de pan. Pel de uien en snijdt ze boven de pan in kleine stukjes. Verkruimel boven de pan het gehakt. Schil de appels en snijdt Doe de deksel op de pan en laat de pan op druk komen. Als de pan op druk is, de hittebron laag zetten en 12 tot 15 minuten laten koken. Als de tijd om is haal je de druk van de pan en giet nu het teveel aan kookvocht af in een kommetje. Neem een pureestamper en maak er een stamppot van. Is de stamppot te droog, voeg er dan wat van het opgevangen kookvocht aan toe. |
![]() |