logo

snelkookpan Snelkookpan     . Stamppot rode kool

tijd 12-15 min

800 gr rode kool

800 gr aardappelen

500 gr gehakt h.o.h.

1 ui

2 appels

1 vlees bouillontablet

1 laurierblad

1/2 tl kruidnagelpoeder

scheutje azijn

 

Doe een laag koud water (ongeveer duimdikte) in de pan.

Schil de aardappelen en snijdt ze in grove stukken. Haal de lelijke buitenste bladeren van rode kool af, snijdt de kool doormidden en snijdt de kool
daarna in dunne reepjes of gebruik een mandoline.

Was de kool en doe ze in de pan. Pel de uien en snijdt ze boven de pan in kleine stukjes.

Verkruimel boven de pan het gehakt. Schil de appels en snijdt
die boven de pan in kleine blokjes. Doe nu het bouillontablet, het laurierblad en het kruidnagelpoeder in de pan en als laatste het scheutje azijn.

Doe de deksel op de pan en laat de pan op druk komen. Als de pan op druk is, de hittebron laag zetten en 12 tot 15 minuten laten koken.

Als de tijd om is haal je de druk van de pan en giet nu het teveel aan kookvocht af in een kommetje.

Neem een pureestamper en maak er een stamppot van. Is de stamppot te droog, voeg er dan wat van het opgevangen kookvocht aan toe.

end
 
home
home