logo

snelkookpan Snelkookpan - Tips en trucs     . Welke snelkookpan

Vandaag 4 februari 2020 heb ik een snelkoker of hogedrukpan gekocht. Dit is geen gemakkelijke opgave, want als je op internet zoekt op snelkookpan, dan krijg je er zoveel te zien, dat je eigenlijk niet meer weet welke je moet kopen. De ene schreeuwt nog harder als de ander en dat niet alleen… je komt merken tegen waarvan je je kan afvragen is dit wel oké. Bij Bol.com kwam ik bijvoorbeeld het merk ‘Smile’ tegen. Overal waar ik keek, nergens anders vond ik dat merk.
Ik kwam zelfs een snelkookpan tegen van 6 liter voor 19,95. Daar heb ik dus helemaal al mijn twijfels over, er stond ook geen merknaam bij en dan haak ik al snel af.
Over prijzen gesproken… ook hier vond ik nogal extreme gevallen tussen. Voor een 4 liter pan begon de prijs rond de 55 € en de hoogste vond ik 499 €! Tja… als je die laatste koopt, dan heb je volgens mij een dokter nodig! Nou staan sommige online shops ook nog eens bekend om hun creativiteit qua kosten van de bezorging (hetgeen 9 van de 10 keer pas bij betaling vermeld wordt). Ook hier moet je ernstig rekening houden.

snelleMaar ik kwam twee merken tegen die voor mij als veelgebruiker vertrouwd over kwamen. Dat is de Tefal en BK. Beide merken zijn al heel lang een begrip. Beide zijn goed, alleen BK is de duurdere variant.
Volgend probleem is waar je het moet kopen. Bij Coolblue koop ik het zeker niet, want die vragen vaak veel te veel en ik heb een keer een akkefietje met ze gehad waarbij ze het bloed onder mijn nagels vandaan haalde.
Wat me heel erg opviel was dat met dezelfde Tefal snelkookpan behoorlijk gestunt wordt. Dat wil niet zeggen dat het ding minder is, maar het zoeken wel lekker spannend maakt, want wie is de goedkoopste.
De BK bleef overal rond de 72 euro zitten, een stukje duurder dan de Tefal. Maar BK oogde een stuk degelijker en is ook een stuk zwaarder. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn, maar vreemd genoeg geeft dit ook weer een degelijk gevoel.
Er was wel een ding wat me opviel en dat was dat een stel mensen klaagden dat er bij de Tefal geen stoommandje zit en bij sommige sites is dat wel te zien. Bij BK zit hij wel.

Maar uiteindelijk viel ik bij Blokker weer eens in de prijzen, want ze hadden weer eens een leuke stunt (later kwam ik er achter dat niet Blokker, maar BK zelf deze stunt deed). Je kon er een BK pan kopen en je kreeg maar liefst 30% korting als je een oude pan inlevert. Dus de BK snelkookpan van 72,99 € werd nu 51,10 €. Ik weet niet hoe het kan, maar ineens stond ik in de winkel! Iets wat ik veel beter vind dan een online aankoop, want nu kan je dat ding ook aanraken voor je de aankoop doet.
Hij staat nu hier in de woonkeuken te glimmen. En nu maar weer eens lekker experimenten met die prachtige snelkookpan.

end
 
home
home