![]() |
| Drop (zoet of zout) | |
| Nodig: | Beschrijving |
|
200 ml water 100 ml dropsiroop 1 tl salmiakpoeder * 1 tl zoethoutpoeder 50 gr suiker 3 gr agar agar fijne tafelsuiker
* zoet of zout |
Je kan zelf ook drop maken. Helaas kleeft er wel een nadeel aan drop, want salmiak is hoofdpijn bevorderend, dus als je last hebt van hoofdpijn of migraine, is het niet verstandig drop te eten.
Stort dit in een met olie ingevette vierkante vorm en laat dit opstijven. Haal de drop uit de vorm, leg hem op een snijplank en snijd er vierkantjes of rechthoekjes van. Wentel ze door de fijne suiker. Door het gebruik van zoete of zoute salmiakpoeder bepaal je of je zoete of zoute drop krijgt. Kook de agar agar echt maximaal 30 seconden door. Hierdoor krijgt de drop een gelatineachtige structuur en heeft hij een prettig gevoel in de mond.
|