Recept 1
1 kleine bloemkool in roosjes
1 grote, geschilde aardappel in blokjes
2 kippenbouillontabletten
4 plakken rauwe ham
1/8 liter creme fraiche
Recept 2
30 gr boter
40 gr bloem
900 ml bloemkoolwater
60 gr gare bloemkoolroosjes
nootmuskaat
aroma
50 ml melk |
Recept 1
Doe de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes in een pan met ruim water en verkruimel de bouillontabletten erboven en kook dit in ongeveer 20 minuten gaar.
Stamp dit dan in de pan fijn of pureer ze kort met de staafmixer. Bak de ham in een droge koekenpan krokant uit en laat op keukenpapier uitlekken.
Roer de creme fraiche door de soep en breng het op smaak met peper en breng de soep opnieuw aan de kook. Hak de ham in kleine stukjes en doe dit bij de soep.
Wil je iets krachtigere soep hebben, doe er dan spekblokjes bij.
Recept 2
Maak van boter, bloem en bloemkoolwater een soep door deze te binden met een lichte roux (zie bakkerij - allerlei).
Breng de soep op smaak met melk, nootmuskaat, aroma en zout.
Doe als vulsel kleine roosjes bloemkool in de soep. |