Turkse bortsj | |
Nodig: | Beschrijving |
4 el boter 2 middelgrote uien in stukjes 1 groene paprika, in stukjes gesneden 2 tn knoflook geplet 1 kleine witte kool in blokjes 1 1/2 ltr runderbouillon 2 grote bieten in schijven 3 aardappelen in blokjes 3 geschilde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten 1 el citroensap 2 laurierbladen 1/8 tl fijngewreven dillezaadjes 1/8 tl fijngewreven komijnzaad 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngestampt 2 el gehakte selderijblaadjes 1 kop zure room 2 el gehakte peterselie |
Een lekkere stevige maaltijdsoep waar je snel van vol zit. Zelf had ik de Spaanse peper er uit gelaten, want ik hou niet zo van dat pittige. Als je er wel van houdt, dan doe je het er gewoon bij. Verhit de boter in een grote soeppot. Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten. Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ± 1 uur zacht koken. Breng zonodig op smaak met pezo. Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie. |