Brandnetelsoep | |
Nodig: | Beschrijving |
2 sjalotjes 1 el olijfolie 1,5 liter water pezomus 10 cl slagroom 300 gr jonge brandnetelblaadjes 300 gr bladspinazie 125 gr zuring 125 g molsla 3 aardappels |
Was alle bladgroenten grondig in koud water pas op met de brandnetel! Schep er de bladgroenten er door en bak die onder af en toe omscheppen een paar minuten. Voeg de aardappels en het water toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan. Laat de soep op matig vuur ongeveer 25 minuten sudderen. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat en roer er de slagroom er door. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper. Brandnetels zijn gratis, maar molsla ook! Molsla zijn de blaadjes van de paardenbloem. Pluk de jonge blaadjes die zijn minder bitter. Ook de bloem is heel erg lekker in bijvoorbeeld de salade of een super lekkere siroop |