Pinda bravoe (Surinaamse pindasoep) | |
Nodig: | Beschrijving |
1 prei 2 aardappelen 20 gr boter 1 "Madame Jeanette" peper* of 1-2 theelepels sambal 1 pot kippebouillon met stukjes kip 6-8 el pindakaas 2 el ketjap manis pezo 1 hardgekookt ei 2 el fijngehakte bladselderij (eventueel) |
Ik heb deze soep ooit eens gemaakt maar dan zonder die madam en sambal, dat is veel te scherp voor me. Maak de groenten schoon, snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes. Snijd intussen de stukjes kip van de bouillon in kleine stukjes en roer ze door de soep. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sambal. Laat de soep door en door warm worden. |