Deseleyer corbasi (split-erwtensoep) | |
Nodig: | Beschrijving |
350 gr split-erwten, een nacht geweekt 2 ltr kippenbouillon pezo 2 el boter 1 middelgrote ui in schijven 1 el fijngehakte wortel 2 el fijngehakte selderijblad 125 gr fijngehakte spinazie 1 el fijngehakte munt, of 2 el fijngehakte peterselie |
Deze soep is heel anders dan onze eigen dikke erwtensoep of snert. Maar zeker het proberen waard! Toen ik dit recept kreeg van een kennis, vond ik het best lekker en probeerde te achterhalen waar dit recept vandaan kwam, dat is me dus niet gelukt. Giet de split-erwten af en doe ze met de bouillon, pezo in een grote pan. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn. Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten. Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut. |