Friese sipelsop (Friese uiensoep) | |
Nodig: | Beschrijving |
4 eieren 1 half turfgerookt Fries worstje of anders een heel rotterdammertje 750 gr uien (Sipels) 50 gr boter 1 Itr groentebouillon 50 gr bloem 50 ml (scheutje) droge witte wijn of water 150 gr Friese Nagelkaas, geraspt 4 sneetjes witbrood pezomus |
Ik kreeg dit recept van iemand en ik moet eerlijk toegeven dat ik het wel heel erg lekker vond, het vult wel enorm. Kook de eieren hard en snijd de halve Friese worst in dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in grove ringen. Zet de grill aan op 250 graden. Toast de sneetjes brood kort onder de grill pel de eitjes en prrak ze fijn. Verdeel het geprakte ei over 4 soepkommen. Giet de hete soep erop en leg op iedere kom soep een snee geroosterd brood. Strooi geraspte nagelkaas erop en zet de kommen nog even onder de grill zodat de kaas mooi gratineert, dien daarna meteen op. |