Recept 1
2 el olijfolie
2 grote uien
1 ltr bouillon
1 blaadje laurier
peper
peterselie
Recept 2
750 gr uien
30 gr boter
2 ltr bouillon
500 gr aardappelen
1 selderij
pezo
tijm
laurier |
Recept 1
Ik heb hier twee keer een uiensoep staan. De eerste is de simpele manier en de tweede de iets uitgebreidere manier. Smul smakelijk. Smelt de boter en fruit de fijngesneden uien in de hete boter totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon en het blaadje laurier toe en laat de soep ca. 15 minuten trekken.
Breng de soep op smaak met peper. Voeg voor het opdienen de fijngesneden peterselie toe.
Recept 2
Pel en was de uien, snijd ze fijn en fruit ze in de boter, zonder ze evenwel te laten bruinen.
Kook de bouillon. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de gefruite ui en de aardappelen aan de kokende bouillon toe.
Reinig de selderij, was hem, snijd hem in stukken en voeg die bij de bouillon.
Voeg er de kruiden aan toe en laat koken tot alles gaar is. Verwijder dan de tijm en de laurier. Pureer de soep. |