![]() |
![]() |
Uiensoep Indische |
Nodig: | Beschrijving |
11 witte uien in ringen (zoete ui mag ook, dan 6 grote) 3 tn knoflook, fijn gesneden 200 gr aardappelen, in blokjes 1 dunne prei, in ringen paar takjes selderij, gehakt 1 1/2 ltr runderbouillon 2 lepels zilveruitjes 100 ml melk 1 tl foelie pezo 25 gr boter |
Eigenlijk heet deze soep 'Sop bawang', dit betekend uiensoep. Ik ben gek op uien en knoflook, dus was het zeker voor mij het proberen waard. Smelt de boter en smoor de ui en knoflook 10 minuten tot het zacht en glazig is. Doe er de aardappelblokjes bij, en ook de prei en selderij. Zet ze even aan. Laat inmiddels de uitgelekte zilveruitjes zweten in boter, ongeveer 20 minuten, heel zachtjes aan. |
![]() |