![]() |
| Boerenkool stamppot | |
20 min
![]() |
|
| Nodig: | Beschrijving |
|
1 kg kruimige aardappelen
600 gr verse boerenkool 150 ml volle melk 50 gr gezouten roomboter 1 el natuurazijn zout |
Je zal best wel vaak boerenkool hebben gegeten en helemaal al als stamppot. Maar weet je eigenlijk wel hoe boerenkool werkelijk smaakt? Waarschijnlijk niet. Boerenkool zoals het werkelijk smaakt zonder alles er uit te koken, moet je het gaan stomen. Ook zal je merken dat de boerenkool zijn eigen kleur blijft behouden. Daarom gaan we de boerenkool én de aardappelen (wat ook heel lekker is) stomen in plaats van koken. Schil en was de aardappelen en snijd de aardappelen in kleine blokken. Was de boerenkool en pluk de bladeren van de stelen. Snijd de boerenkool fijn en stoom samen met de aardappelen in 20 minuten beetgaar in water. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en de gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met natuurazijn en zout.
|