Bulgaarse appelmoes | |
Nodig: | Beschrijving |
1 kg goudreinetten 1 tl nootmuskaat 1 tl kardemom 1 tl citroensap 1 bekertje Bulgaarse yoghurt suiker naar smaak. |
Dit heb ik vroeger heel veel bij mijn oma gegeten en ik moet zeggen dat het zeker geen straf was, want ik vond het heel erg lekker (ze moest het soms verstoppen als ik kwam!). Ik heb alleen nooit geweten dat het Bulgaarse appelmoes heette. Gelukkig kreeg ik van iemand een heel oud kookboek en daar stond het recept in en mijn oma maakte het precies zo. Dus weer lekker ouderwets genieten. Schil de appelen, haal het klokhuis er uit en sijd ze in vieren. Zet ze op, met niet meer dan enkele eetlepels water. Laat ze op laag vuur net gaar worden, neem de pan van het vuur en roer de appelmassa met een houten lepel tot moes. Je kan wat mijn oma altijd deed de schil laten zitten. Appels goed wassen en dan mee koken. Na het koken fijn pureren met een staafmixer. |