Kan je alleen vacuumzakken gebruiken?
Nee hoor er kan nog meer in met sous-vide, alleen moet je wel een aantal regels in acht nemen.
Bakblik
Ik bak al 55 jaar mijn eigen brood
en probeerde dit zoveel mogelijk van een bakker na te doen. Probleem was alleen dat met het rijzen van het deeg het deeg droog wordt. Bij een bakkerij hebben ze een rijskast die heel erg vochtig is.
Nou kan je het wel in de oven doen met een bakkie water, maar het resultaat is toch niet echt helemaal goed.
Sous-vide geeft daar een oplossing voor. Zet het bakblik in de sous-videbak en vul het met warm water tot ongeveer 1 cm onder de rand. Ze de sous-vide op 1 uur en 40 graden.
Het resultaat is verbluffend!
Yoghurt maken
Als je zelf yoghurt gaat maken, zet je een aantal potjes (waar dekseltje op zit) of neem een bak (met deksel)
en doe hetzelfde als bij het bakblik. Alleen nu op 8 uur en 40 graden.
Doe hier wel een deksel op de potjes of bak, anders krijg je een vel op de yoghurt.
|