1 ltr volle houdbare melk
1 vanillepeul *
4 tl volle yoghurt
kaasdoek of schone theedoek zonder geurtjes
1 pot
* hoeft niet, maar het maakt het wel extra lekker |
Hangop maken is heel simpel en super de suup lekker als je het helemaal zelf maakt. Het enige wat heel erg moeilijk is, is het wachten! Waarom het hangop heet laat zich natuurlijk al raden, want je moet het ophangen.
We beginnen met het maken van de yoghurt.
Doe de melk, vanillepeul en yoghurt in een kom en roer dit goed door elkaar. Verdeel de yoghurt over de potjes en sluit deze af met een dekseltje.
Na 9 uur is de machine klaar en zet je de yoghurt in de koelkast voor op z'n minst 4 uur zodat deze lekker koud wordt.
Hangop maken
Als de yoghurt is afgekoelt doe je een kaasdoek in de pot die als filter gaat dienen en giet daar de yoghurt in.
Knoop deze dan dicht en hang hem wat boven de pot zodat hij vrij komt van de bodem. Laat dit zo 12 uur op het aanrecht staan (niet in de koelkast). Je krijgt nu hele dikke yoghurt wat ook hangop wordt genoemd.
Gouden tip
Op de bodem zie je nu een laag vocht en op internet wordt vaak gezegd dat je dat moet weggooien, maar dat is heel super stom! Dit heet wei en is super gezond en kan je lekkere limonade van maken. Dus niet weggooien!
Echte hangop is zo dik dat je er bijna mee kan kleien! |